tabete.blogg.se

Mat.

Paris

Kategori: Allmänt

 
Uppdatering från Parisresan följer.... 
 
Om du förväntade dig någon form av "turistbilder" kommer du bli mäkta besviken. Här är det bara maten som spelar någon roll! (Vissa bilder har tyvärr dålig upplösning eftersom jag använde min telefon för att fota..) 
 
Anlände till Paris 


Middag på kvällen - först velouté med tryffel m.m (som inte finns på bild) sedan kalvlever med palsternacka på 3 olika sätt - pure, friterad superfin julienne och ugnsbakade kuber


Soufflé et sorbet de cassis, dvs svarta vinbär! 
 
-
 
Dagen efter åt jag och mamma frukost i närheten av operan 
 
 
 
-
 
Lunch på galeries lafayette. 

Några få bitar sushi


Vitkålssallad och misosoppa med tofu 
 
Yakitori på vaktel, anka och mestadels kyckling


 
-
 
På kvällen tog vi en taxi till restaurangen där vi skulle äta middag... 
 
Apéritif 

Amuse bouche - marinerad lax och potatis 
 
Friterade jätteräkor (くるまえび?) i någon form av smördeg eller wonton-/dumplingdeg med basilika och en soyasås vid sidan om. 

Till huvudrätt någonting helt annorlunda; traditionell ankpaj med bl.a lever i
 
Mamma och Pappa åt sjutimmarslångkok på lamm

Potatismos serverades vid sidan av

Chokladfondant med citronsorbet och "minifrukt" 
 
 
 
Mamma åt en snygg millefeuille 
 
 
 
-
 
Vi åkte vidare till beaune där vi provade vin 



Kolla in utbudet de har på motsvarigheten till ica... Avis! 
 
-
 
Därefter lunch på Levernois 

Jambon persillé, en riktigt traditionell bourguignonne rätt 
 
Steak frites - bästa béarnaisesås jag någonsin ätit 

Mandelbakelse med mango och någon färskost med lime 


-
 
Och sedan middag på Levernois... 
 
Apéritif 
 
Amuse bouche - svampsoppa med tryffel och kastanj

Ravioli med svamp, gåslever och någon lufttorkad skinka ovanpå samt buljong runtom 
 

Pilgrimsmussla med karl-johansvamp, pumpapurée, tryffel och kakao- och kastanjsås.  
 

En perfekt grand marniersufflé med grapefruktsorbet 
 
 
 
Ett perfekt avslut på en fantastisk vistelse i la France!
 
Isabella 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Isak säger:

    Vill bara säga att det är rätt som du skrev, det heter くるまえび(車海老)om det är tiger prawn du menar!

    Svar: Ja det är sådan jag menar! Roligt att den heter bilräka haha!
    Isabella Strömblad

    2013-11-26 | 22:27:17
  • Lydia säger:

    Du kunde gjort en rebus på Paris.

    2013-11-28 | 21:56:22

Kommentera inlägget här: