tabete.blogg.se

Mat.

På tal om hamburgare..

Kategori: Hemlagat

Idag efter att jag varit på gymmet behövde jag fixa nåt snabbt och gott till lunch. Jag hade frusen köttfärs som jag tinade upp i kylen över natten och bestämde mig för att göra hamburgare! (kanske inte det nyttigaste att äta om man ska vara hälsosam osv. men vem bryr sig!) 
 
Jag har inget fuffens för mig när jag lagar hamburgare..
Idag använde jag följande ingredienser; 
 
2 skivor surdegsbröd (det är fördelaktigt om de är ungefär lika stora som burgaren...)
Knappt 200g köttfärs 
Lite crème fraiche till sås
Wasabipasta
Kryddor (salt, svartpeppar, cayenne, vitlökspulver, malen ingefära) 
Ägg 
Ketchup 
Salladsblad 
Ost
 
Först formade jag burgaren till önskad stor- och tjocklek, saltade och pepprade
 
 
 
Efter att jag vänt burgaren la jag på en ostskiva 
 
Sedan satte jag burgaren åt sidan för att vila lite och stekte ett ägg
 
Brödet rostades i brödrost under tiden
 
Crème fraiche, wasabi, salt, peppar, cayenne, vitlökspulver och malen ingefära 
 
Salladsblad
 
Stekt ägg 
 
Burgaren med ost på.. 
 
Ketchup på den andra brödskivan 
 
Klart! 
 
Jag märkte i efterhand att burgaren var alldeles för stor för brödskivorna, men det var okej. 
Kanske gör jag lite senare ett inlägg om hur man tillagar hamburgare mer i detalj, men jag måste nog experimentera lite mer med tillagningen av dem först. Det är viktigt att inte steka sönder köttet, och det är svårt att få den perfekt medium. Denna burgare hade en hint av rosa inuti och var definitivt inte fullt genomstekt, men jag vill lära mig att få till ett riktigt rosa och fint kött! 
 
Isabella 
 
 

Kommentarer

  • Anonym säger:

    "Jag har inget fuffens för mig när jag lagar hamburgare.."

    2013-12-18 | 23:18:34

Kommentera inlägget här: