På tal om hamburgare..
Kategori: Hemlagat
Idag efter att jag varit på gymmet behövde jag fixa nåt snabbt och gott till lunch. Jag hade frusen köttfärs som jag tinade upp i kylen över natten och bestämde mig för att göra hamburgare! (kanske inte det nyttigaste att äta om man ska vara hälsosam osv. men vem bryr sig!)
Jag har inget fuffens för mig när jag lagar hamburgare..
Idag använde jag följande ingredienser;
2 skivor surdegsbröd (det är fördelaktigt om de är ungefär lika stora som burgaren...)
Knappt 200g köttfärs
Lite crème fraiche till sås
Wasabipasta
Kryddor (salt, svartpeppar, cayenne, vitlökspulver, malen ingefära)
Ägg
Ketchup
Salladsblad
Ost
Först formade jag burgaren till önskad stor- och tjocklek, saltade och pepprade



Efter att jag vänt burgaren la jag på en ostskiva

Sedan satte jag burgaren åt sidan för att vila lite och stekte ett ägg

Brödet rostades i brödrost under tiden

Crème fraiche, wasabi, salt, peppar, cayenne, vitlökspulver och malen ingefära

Salladsblad

Stekt ägg

Burgaren med ost på..

Ketchup på den andra brödskivan

Klart!



Jag märkte i efterhand att burgaren var alldeles för stor för brödskivorna, men det var okej.
Kanske gör jag lite senare ett inlägg om hur man tillagar hamburgare mer i detalj, men jag måste nog experimentera lite mer med tillagningen av dem först. Det är viktigt att inte steka sönder köttet, och det är svårt att få den perfekt medium. Denna burgare hade en hint av rosa inuti och var definitivt inte fullt genomstekt, men jag vill lära mig att få till ett riktigt rosa och fint kött!
Isabella