Ladurée
Kategori: Allmänt







Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Hemlagat
Kategori: Allmänt
Kategori: Hemlagat
Kategori: Hemlagat
Kategori: Allmänt
Kategori: Hemlagat
Kategori: Hemlagat
Scrambled eggs är snabbt och enkelt att laga till om man vill ha någonting som känns lite lyxigare än ett kokt ägg på morgonen!
Jag använde lättmjölk den här gången - det blir lite lättare och mindre fett än med grädde!
Kategori: Hemlagat
Kategori: Hemlagat
Kategori: Hemlagat
Kategori: Hemlagat
Kategori: Hemlagat
Kategori: Hemlagat
Kategori: Hemlagat
Detta blir mitt första inlägg på das blogg;
Halloj! Jag har skaffat en blogg, förresten..
Det som lagades är i allra största utsträckning en blandning av experiment, och resultatet är inte allt för respektingivande. Men jag försöker sätta standarden låg - det blir en mjukstart!
Jag har länge velat testa ett recept på grillad kyckling med crème fraiche, schalottenlök, citron, vitlök och chili. Först grillade jag kycklingen i ugnen med enbart salt och lite olivolja, och när den var halvvägs till klar penslade jag på blandningen av creme fraiche, salt, peppar, schalottenlökspuré, citron - skal och saft - samt chilipulver. Jag använde mig av min favoritchili, nämligen koreansk gochugaru.
Jag hade en purjolök. En jättestor purjolök som bräserades i vitt vin och smör med vitlök, timjan, haricots verts, pinjenötter och slutligen lite honung.
l majskolvar som jag inte visste vad jag skulle göra av fick behandlingen kallad smör-salt-och-gochugaru.
En kombo som är riktigt nice på både ugnsstekt (?) och grillad majs. Kanske hade det passat bättre till grillat kött än just detta kycklingrecept, men what the heck, majs är alltid gott!
Crème fraiche, citron, gochugaru, salt, peppar
Majs, efter ugnen (med extra smör...!)
-
Slutresultatet? Vad kallar man det.. Ett hopplock av tre goda recept som inte nödvändigtvis passade speciellt bra ihop men som ändå smakade bra. Kombinationen var inte dålig, men inte fenomenal - som sagt ville jag mest testa på kycklingen och så tog jag vad som fanns i kylskåpet till.
Kanske hade kycklingen kommit mer till sin rätt den hade serverast med klyftpotatis eller liknande, men jag är inte helt missnöjd med måltiden över lag.
Kyckling:
4 pers
1 kg kycklingbröst
1 burk crème fraiche
Olivolja
Puré från 1/2 charlottenlök
Skal från 1 citron
Saft från 1/2 citron
2 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
Gochugaru (eller annat likvärdigt chilipulver)
Sätt ugnen på 220° grader, placera kycklingen i en ugnssäker form och häll över någon tesked olivolja, salta och kör in i ugnen.
Kombinera crème fraiche, citron, schalottenlökspuré, salt, peppar och chilipulver i en skål och ha redo när kycklingen är halvvägs klar.
Ta ut kycklingen ur ugnen och pensla på ett generöst lager av crème fraicheblandningen. Kör in kycklingen i ugnen igen och upprepa proceduren när kycklingen har fått lite färg. Låt kycklingen grilla tills den är gyllenbrun och crème fraichen inte är "vattnig" längre.
Purjolök:
4 pers
2 stora purjolökar
3 dl Haricots verts
2 dl vitt vin
50g smör
Vitlök
Olivolja
Timjan
Salt
Peppar
1,5 msk honung
Pinjenötter
Skär purjolöken i lika långa bitar, hacka vitlök och bryn dem båda sedan snabbt i lite olivolja i en het panna
Salta, peppra och krydda med färsk eller torkad timjan (torkad i mitt fall)
Häll sedan över vinet sänk värmen och lägg på locket lite halvt
Lämna löken under lock i 10-15 minuter (beroende på tjocklek, man märker när den är klar)
Avsluta med att hälla i haricots verts, pinjenötter och lite honung. Låt bönorna värmas igenom - klart!
Majs:
4 pers
2 majskolvar
Smör
Salt
Gochugaru
Smält smöret och blanda i lite salt
Pensla majskolvarna med smörblandningen och strö sedan över chilipulvret
Låt dem vara inne i ugnen på 220° i ca 25 minuter
Detta är dessutom första gången jag skriver recept.. Jag har ingen aning om hur man gör det på bästa sätt...!
I vilket fall som helst hoppas jag att detta första inlägg är godtagbart!
Isabella