tenderloin
Kategori: Hemlagat
Ikväll lagade jag fläskfilé, ugnsstekta rotfrukter - morot och potatis - och sås som gjorde hela receptet till vad som tydligen brukar kallas "diablo", dvs någonting starkt!
Gissningsvis använde jag mig av gochugaru... Kanske blir det uttjatat men jag tycker att det är den bästa kryddan för både smak och lite hetta!
Potatisen och morötterna åkte in i ugnen (200°C) tillsammans med olivolja, salt, peppar och vitlök.
Fläskfilen gav jag bara lite yta i stekpannan och sedan lagades den klart i ugnen på ca 25 minuter.
Såsen är kanske det enda som behöver förklaras lite..
Den baserades på allt det goda som blev kvar i pannan när jag hade stekt köttet. Jag fyllde på med kycklingbuljong, lite timjan, dijonsenap, gochugaru, salt och peppar. När såsen hade reducerats lite över hög värme hällde jag i en skvätt grädde och en tesked honung.
Den baserades på allt det goda som blev kvar i pannan när jag hade stekt köttet. Jag fyllde på med kycklingbuljong, lite timjan, dijonsenap, gochugaru, salt och peppar. När såsen hade reducerats lite över hög värme hällde jag i en skvätt grädde och en tesked honung.
Enkelt!
Ugnsstekt fläskfilé


Potatis och morötter


Klart!


Isabella