tabete.blogg.se

Mat.

rebus = romrussinglass

Kategori: Hemlagat

Om ni lyckades lösa min rebus kan ni ha listat ut att det var en jätteenkel romrussinglass jag lagade till efterrätt ikväll.
Det tar ca 30 minuter i glassmaskinen innan den är klar, och jag tycker nästan att den blir lite bättre av att sitta i frysen en stund innan servering! 
 
1/2 dl mörk rom
1 dl russin
1 ägg
2 dl mjölk
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker 
2 dl vispgrädde 
 
Låt russinen ligga i rommen över natten innan de ska användas så hinner de suga åt sig mycket god smak.
 
Sjud ägg, socker, vaniljsocker och mjölk över medelhög värme, ständigt vispande tills blandningen tjocknar något. 
Ställ åt sidan och låt svalna helt. 
Blanda i romrussinen och vispgrädden.
Häll sedan i blandningen i glassmaskinen - snart har du jättegod hemmagjord romrussin att bjuda någon på! 
 
Lägg russinen i rommen över natten så får glassen en tydligare romrussinsmak. 
 
Se till att röra konstant så att det inte bränner vid eller klumpar sig
 
Rör i russinen 
 
... och grädden 
 
Låt glassmaskinen göra sin magi... 
Klart! 
 
 
Isabella
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: