Grönkålschips - Kale chips
Kategori: Hemlagat
Grönkålschips eller Kale chips som de heter på engelska har varit all the rage på hälso- och fitnessbloggar och bland youtube-gurus. Grönkål sägs ha en massa bra hälsoeffekter och vitaminer med mera - jag har absolut ingen koll eftersom jag mest bryr mig om vad som smakar riktigt bra, men om de säger att det är något extra bra så vill jag inte säga emot.
För några veckor sedan bestämde jag mig för att testa att göra dem själv hemma och det är verkligen värt att hypa! Chipsen blir nästan obeskrivligt krispiga och olivoljan ger en extra god smak! Grönkål är förutom som chips dessutom riktigt gott att ha i sallad, paj, soppa eller som side dish till vilken rätt som helst. Jag gillar att sautera och sautera den!
Jag tvättar först kålbladen och låter dem torka, sedan skär jag dem i lagom stora bitar och lägger dem på en plåt, häller över lite olivolja som jag masserar in i varje blad och sedan får de stå i ugnen på ca. 160°C i 5 minuter, sedan vänder jag på dem och låter dem stå tills de är färdiga. När jag tagit ut dem ur ugnen saltar jag dem och sedan är det klart!


Isabella